Starsida | Familj | Begagnade saker | Vardagsbestyr | Underhållning | Förvaring | Aktiviteter


Att köpa begagnat kan både spara på pengar och miljön och det är även väldigt trendigt. På nätet finns det flera sidor där man kan köpa och sälja olika saker men det kan ibland vara svårt att hitta just det som du söker.


Att trenden att återvinna gamla saker dykt upp så starkt har mycket att göra med den eko-trend som dykt upp under de senaste åren. Dagens konsumenter är allt mer noggranna med att det de köper inte strider mot några regler eller inte tar skada på vår miljö. I och med detta har ord som vintage, retro och second hand blivit vardagsmat. Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa ord?


Man brukar säga att vintage är gamla saker som finns kvar än idag från tidigare årtionden. Retro är istället nya och moderna produkter som inspirerats från trender från förr. Second hand kan man egentligen kalla alla produkter som haft en annan ägare innan dig.


Är du ute efter att handla presenter kan du fynda billiga och roliga saker på Tradera eller second hand. På så sätt kan du få tag på produkter som inte finns på marknaden längre eller någonting som personen verkligen önskar sig. Man kan hitta en hel del fina inredningsprylar att ge bort i examenspresent till den nyexaminerade att ha i sitt egna hem. En pryl som många spanar efter på just second hand är en stringhylla. Trots att denna finns att köpa helt ny i butik så finns det dem som gärna vill ha en hylla med lite ålder och som blivit naturligt sliten. Om skicket inte är i topp så kan du enkelt fixa till detta själv med lite slippapper, lack och färg. På så sätt kan du även sätte en personlig prägel på saken som du vill ge bort. Varför inte leta upp en pinnstol på loppis och måla denna i en trendig färg som passar in i mottagares hem.


Även om du själv har saker i hemmet som bara ligger och tar plats så kan du ha nytta av andrahandsmarknaden. Här kan du nämligen hitta ett nytt hem till dina saker, vilket kan kännas roligare än att kasta saker som är fullt fungerande, men som du inte har någon användning av. Idag finns det en mängd föreningar som man kan vända sig till om man vill ha hjälp med att sälja sina saker och flera av dessa finns över nätet. Detta gör det hela mycket enklare och du kan då enkelt via sociala medier dela med dig av sakerna du vill sälja till dina vänner. Om du själv inte vill sälja så kan du även lämna in saker på ett loppis eller till någon förening som i sin tur kan sälja sakerna vidare åt dig.